Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
95krogov:

Citat:Pravzaprav, če zase pomislim niti ne. Jaz si želim orožje čisto normalno uporabljati izključno samo na strelišču. Nimam niti želje, da bi bil lovec in da bi streljal na karkoli drugega kot na tarčo. 
OK
Citat:Nebi si želel da ima v kafiču, na koncertu ali pa v trgovini orožje še kdo drug, pa čeprav naj bi orožje nosili samo tisti, ki so po SLO zakonih upravičeni...
Zakaj, ker te je strah drugih? Ker si mnenja, da če bo nekdo drug imel si tarča, ker misliš, da so vsi ostali idioti, kriminalci in psihopati, ki komaj čakajo da te ubijejo. Kako živiš, če pa te ravnotako kdorkoli na zelo podoben način prikrajša za življenje in zdravje (roke, noge, nož, kamen, palica, svinčnik, kladivo, pes, itd...)?
Citat:Pa vendar, morda,  da se najdem v taki situaciji kot na koncertu v Parizu, bi mi kakršen kos orožja prišel gotovo prav. Vendar kako to doseči, da nočem nositi orožja izven strelišča in ga hkrati še uporabiti... ne vem!?

Ti bi da se jebeš a da ti ne udje?
Citat:blabla (s katerim se celo deloma strinjam vendar te opozarjam, da mi danes počnemo ravno to kar so te "imperialistične, kolonialistične" države počele desetletja prej in mislite nekateri, da bo rezultat drugačen kot tam



Na koncu bi imel raje varno in urejeno državo, kot pa nošenje orožja izven strelišč.

Ja jst pa Eurojackpot brez da kupim listek... Ne moreš stvari gledat izolirano drugo od druge na eni strani uvažat psihopate, ki so se teden prej klali z mačetami in hkrati pričakovati, da bodo tu igrali šah in debatirali o smislu postmodernistične vegansko impresionistične umetnosti na floro v Argentinskem parku in ob oblici empiričnih dokazov, da zgornje početje ne deluje vztrajati na tem početju znak bolezni možgan.
Če hočeš bolj varno in urejeno državo v tem kontekstu je ravno prikrito nošenje in oboroženost posameznikov skupaj z zakonodajo, ki uporabo orožja v samoobrambi (pravi ne tisti pravniško zapisani in namenoma formulirani in interpretirani z namenom skopljenja vseh, ki se postavijo zase) dovoljuje in ne a priori kaznuje.


Citat:Po moje se lahko odpre več priložnosti za usposobljene varnostnike oz. za več policajev... vojske, za njihov boljši standard. 
Dajmo se vprašat ali res mislimo na policijske in vojaške plače standard odgovornost tudi takrat, ko je vse lepo in mirno? 
Al niso ravno takrat bili deležni največjih rezov v javni blagajni. Režejo jih že tako, da postaja že neokusno.
BTDT!!!

Ti je Mr.T lepo razložil kako je v ZDA, kjer so po 2001 naredili točno to kar ti zagovarjaš, povzdignili vojake in policaje med male bogove, katerim se vsi klanjajo (no razen črncev in ostalih "depriviligirancev"), snemali, zbirali  obdelovali vse od velikosti gat dalje. Isto Francija, kaj jim pomaga deklarativno zbiranje nekih informacij in reklamiranje lokalnih  James Bondov, ko pa je vse samo izgovor in pretveza zato, da od folka nabirajo cekine na tak ali drugačen način.  In zopet ko star zgaran garjav pes EU caplja v isti smeri za gospodarjem ZDA in počne isto - recimo nihče se ne bo razburjal (kot se ni ko je naš parlament pod mizo potrdil FATCO) ko bodo decembra/januarja v parlamentu sprejeli nov zakon (pristopili k sporazumu so že naši kretenčki med prvimi) po katerem bo za vse finančne institucije obvezno poročanje premoženja vseh tujih državljanov FURS, ki bo pa od drugih pristopnikov dobil v zameno vse informacije o Slovencih in njihovem premoženju po svetu.  Problem je ker eni živite v iluziji, da smo varni, nevidni in še vedno zgolj neka mala Slovenija nekje v Alpski dolini - a big mistaka to maka....

Citat:Pa še to, varnostno učinkovita država pač stane in jo po mojem mnenju v sedanji koncepciji zagotavljanja varnosti nikakor ne more nadomestiti oborožen narod. Vsaj ne z prikritim nošenjem orožja. 

Lahko pa bi spremenili koncepcijo, zagotovili sredstva in izkoristili interese posameznikov za nošenje orožja in izšolali par tisoč ljudi in jim dali posebna varnostna pooblastila...

A res varnostno učinkovita država? Bi navedel prosim primer "varnostno učinkovite države"? DDR? USSR? Kambodža? Severna Koreja?

Najbolj varna je tista dežela, kjer je vsak sposoben sam zagotoviti svojo varnost in ki ne dopušča izvajanja svinjarij ne nad sabo ne nad drugimi in kjer se posameznik ne obrne stran, ko vidi neko svinjarijo. Taki ljudje pa ne čakajo na "državo" da nekaj naredi ampak stvari naredijo sami.

Kaj pa ko se ti "zainteresirani posamezniki" odločijo, da majo poln kurac skrbi za "nezainteresirane posameznike" in se odločijo, da bi bil sistem, kjer "zainteresirani posamezniki" pijejo pivo in jedo pečene koštrune in (če že lih treba) pritiskajo najboljše bejbe in kjer je edina naloga "nezainteresiranih posameznikov" skrb, da prve tri aktivnosti tečejo gladko?
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostrovanje EU zakonodaje glede orožja!! - od Mato - 16-11-2015, 21:53



Uporabnikov, ki berejo to temo: 24 Gost(ov)