Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dr. Igor Šoltes - poziv zainteresiranim za javni posvet o Direktivi EK
#81
Odgovor predstavništva EK v Sloveniji glede neresničnih navedb v oddaji Odmevi:


Spoštovani,
 
prejeli smo vaše pismo in se vam zahvaljujemo za mnenje.
Pri zakonodaji gre za dva elementa: uredbo, ki zadeva onesposobljeno orožje in pa predlog sprememb direktiveo nadzoru nabave in posedovanja orožja. Predloge glede strelnega orožja je Evropska komisija pripravljala že več mesecev in jih je najavila že aprila 2015. V luči terorističnih napadov pa se je odločila, da jih javnosti predstavi (in na ta način tudi uradno predlaga) prej, kot je bilo predvideno v delovnem programu. O tehničnih standardih o onesposobljenju orožja so države članice (konkretno torej tudi predstavniki slovenskih pristojnih institucij) in Komisija tako razpravljale že več mesecev. Komisija je novembra objavila tudi poročilo o izvajanju Direktive o strelnem orožju, ki potrjuje obstoj resnih težav na tem področju:http://ec.europa.eu/DocsRoom/documents/8385?locale=en.
V televizijski oddaji je morda prišlo do določenih nejasnosti, ki omogočajo napačne interpretacije. Kot smo že poudarili, gre za predlog Komisije, določene zadeve so tako še nedorečene in jih bo treba v zakonodajnem postopku, v katerega so vključene države članice in Evropski parlament, ustrezno opredeliti. Predlagamo, da se kot del zainteresirane javnosti preko slovenskih nacionalnih organov vključite v razpravo in tako prispevate k oblikovanju stališča Slovenije (ki bo nato predstavljeno v zakonodajnem postopku). Trenutno veljavna zakonodaja v državah članicah se močno razlikuje in eden od ciljev predlaganih ukrepov je tudi harmonizacija standardov in postopkov na tem področju.
 
Z lepimi pozdravi,
 
[Image: ?ui=2&ik=db5cf63e87&view=fimg&th=1523130...&zw&atsh=1]
European Commission / Evropska komisija 
Representation in Slovenia / Predstavništvo v Sloveniji





V priponkah pa še Poročilo o izvajanju omenjene direktive. Bo treba skrbno prebrati, saj naj bi bile v njih navedene ˝ocene učinka˝ in protiargumentirati potencialne neresnice in nejasnosti:


Priponke
.pdf   1 Evaluation of Firearms Directive_Final Report_Executive summary_final.pdf (Velikost: 201,03 KB / Prenosi: 294)
.pdf   2 Evaluation of the Firearms Directive_Final Report_final (1).pdf (Velikost: 801,7 KB / Prenosi: 4.683)
.pdf   3 Evaluation of the Firearms Directive_Final Report_Annexes_final2.pdf (Velikost: 845,61 KB / Prenosi: 1.207)
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Dr. Igor Šoltes - poziv zainteresiranim za javni posvet o Direktivi EK - od p0gi - 11-01-2016, 19:02



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)