Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dr. Igor Šoltes - poziv zainteresiranim za javni posvet o Direktivi EK
#1
na FB skupini "Firearms United - Slovenija" sem pravkar zasledil poziv dr. Igorja Šoltesa za javni posvet o predlogu EK komisije.

Zainteresirani se lahko prijavijo na http://www.igorsoltes.eu/si/dogodki/213/
Odgovori
#2
hmm, zeleni (levi naspol ekstremisti) razpravljajo o orožju... le kaj se lahko iz tega izcimi.
Odgovori
#3
Nekateri ste kot zlate ribice .Včeraj aktualno danes pozabljeno.

http://www.strelec.si/forum/showthread.php?tid=15756

'Kdor maže ta vozi' so pravilli stari
[Image: 12523208_811944622265933_300272127175616...e=574940DF]
Odgovori
#4
(07-01-2016, 16:01)Marks Napisal: hmm, zeleni (levi naspol ekstremisti) razpravljajo o orožju... le kaj se lahko iz tega izcimi.

lahko enkrat presežemo tole levo-desno nabijanje?
Odgovori
#5
Dejansko je res tako kakor pravi Barba.....samo nabijate...očitno sami negativci , ki zganjate paniko na forumu.lp
Odgovori
#6
6. januarja je bil na RTV SLO objavljen tale prispevek iz oddaje "Odmevi". http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-i.../174381002


Glede na to, akj bo danes na posvetu je dobro vedeti:
- Niti Šoltes niti Stančič ne vesta o čem govorita in k problematiki pristopata popolnoma birokratsko.
- Prispevek je montiran na RTV SLO, in ta, ki ga je montiral ravno tako ne razume zadeve kajti dosti trditev je vzeto iz konteksta, če pa slučajno niso so pa tisti, ki naj bi se razumeli v problematiko zgrešili bistvo.
- Šoltes je saj naklonjen, da se predlagana direktiva EC obravnava bolj kritično.
- Staničič nima pojma o čem govori in v določenih delih njegovega govora zavaja in manipulira z izjavami. Na koncu pa je manipuliral z eno veliko lažjo v zvezi z uporabo legalnega PA orožja v Pariških dogodkih.

Bilo bi dobro, da bi na današjem posvetu Šoltes malo bolj ukapiral zakaj gre. Morda ga bo potrebno peljati še na strelišče in mu zadevo razložiti čisto konkretno v živo. Bilo bi dobro da se mu razloži tudi slovenska zakonodaja.
Odgovori
#7
(07-01-2016, 18:23)Barbapapa Napisal: lahko enkrat presežemo tole levo-desno nabijanje?

lahko. ampak potrebno je razumeti da je neposredno in točno od teh 'deležnikov' odvisen ves ta naš hobi
Odgovori
#8
za tole našo strelo res ne vem ali se je ravnokar zbudil in ne čisto točno kaj se dogaja okoli njega ali pa je en ornk bob, ki mu ni prav nič jasno, še posebej pa to, če bi ljudje bili tiho, bi sedaj že zbirali kam bomo odnesli naše orožje. Včasih se spomnem tudi slovenskega pregovora ki pravi "če bi molčal, bi modrijan ostal" - tale bi naši streli večkrat prav prišel.

Šoltes, Fajonova in ostali so navadne putane brez hrbtenice. Na začetku so ocenili da je politična klima prava in so bili odločno proti orožju, podpirali so ukrepe, itd. Spomnite se samo odgovora Šoltesa, ki je objavljen tudi na teh straneh. Če bom uspel, ga bom ravno danes vprašal, kaj ga je tako razsvetlilo da je za 180° obrnil svojo smer...


Več kot očitno je da so to osebe, ki obračajo plašč po vetru, več kot očitno pa tudi je dejstvo, da smo strelci vsi skupaj z vsem našim rogoviljenjem naredili dovolj vetra, tako da so se dotični osebki obrnili po njem.  Vaj meni osebno je to ena od boljših stvari zadnje čase, namreč to je živ dokaz, kaj se da narediti če dovolj ljudi jasno izrazi svojo voljo. 

(Tudi prvi zakon termodinamike pravi, da se stvari pod pritiskom premikajo hitreje :)
Odgovori
#9
Kristjan tole tvoje besedičenje je bolano, mogoče sem o čem bolj seznanjen kot ti, zato govori v svojem imenu.Z mojom komentarjem sem hotel samo opozorit tebi podobne, da ne žalijo, toliko v tvojo vednost.
Odgovori
#10
Strela je res bolje seznanjen! Doletela ljubićasta kugla iz svemira i sve mu rekla........ Doh

Glede Šoltesa je pa vse jasno kot je rekel Kristian in samo spomnite se kako je nategnil svoje volivce ki jih je izrabil za svojo dobro plačano službo v Bruslju! Ve se iz katerega gnezda je!
Odgovori
#11
Marsikdo je že marsikoga nategnil marsikdaj. Kdo bo nategnil športne strelce, lovce in zbiratelje in kdo ne, se bo videlo, ko bo glasovanje v EU parlamentu.
Odgovori
#12
Doslej so jasno povedali, da bodo glasovali proti samo dr.Zver, Tomceva in Sulinova.
Odgovori
#13
Admin ni dolzn neprestano cistit razne izpade. Tema ostaja odprta, debata se BO vrnila v temo. Tisti, ki bo provociral bo pa nabral par warnov. Ko bo dosegu dost tock zvestobe bo dobu sistemski ban in bo mir.
Odgovori
#14
Razen ene par modelov, ki so pribijali  neumnosti o samobrambni rabi orožja in židih, ki da se niso mogli branit ter notri mešali ameriške zadve ,ki so čisto irelevantne,je šlo še vse skupaj kar ok .
Odgovori
#15
Med debato se mi je posvetilo, morda pa je agenda razorožiti državljane, ne verjamem namreč, da EK ne bi poznala vseh dejstev in posledic okrog sprejetja direktive. V tem kontekstu tudi tista primerjava z Židi ni tako neumestna.
Odgovori
#16
Ravno to je bil moj point in na katerega opozarja United firearms. 


TA PREDLOG NI SLUČAJNO TAK KOT JE IN PRODUKT "SLABEGA DNEVA" ZADEVA SE JE PRIPRAVLJALA LETA IN VSESKOZI JE BILO TUDI S STRANI PRISTRANSKIH NEVLADNIH USTANOV JASNO POVEDANO DA CIVILNO OROŽJE NI TEŽAVA AMPAK VSEENO JE PREDLOG POVSEM FOKUSIRAN NA LEGALNI TRG Z ABOTNIMI REŠITVAMI IN SKRAJNIMI PREPOVEDMI.

Jaz osebno sem prepričan, da NAJMANJ kar je je zloraba položaja s strani fundamentalistične osebe (Cecilie Malmström) ampak glede na način zagovarjanja je bolj realna ocena, da gre za "ameriški" scenarij in usklajeno delovanje kako de facto počasi razorožit prebivalce EU seveda z izgovorom varnosti in boja proti terorizmu. 

Ampak ne glede tudi recimo, da moj "paranoičen" scenarij ni resničen, da nekdo (ki ne obiskuje več vrtca) proizvede tak pismen predlog in tak nekdo oz. več njih stoji za tem predlogom je grozljivo, kako taki osebki odločajo o biločem, se pogajajo recimo s Američani o trgovinskem sporazumu, urejajo druge aspekte našega življenja -> človek bi si skoraj želel, da ima prav in da je to načrtno, ker bi to nakazovalo na namen, inteligenco, načrt, smisel, če je pa vse skupaj samo revščina uma potem pa bog nam pomagaj kaj prihaja!
Odgovori
#17
No jaz in moja družina gotovo ne bomo šli prostovoljno na tuširanje. A otompotom.
Odgovori
#18
(08-01-2016, 22:41)gasilc Napisal: Med debato se mi je posvetilo, morda pa je agenda razorožiti državljane, ne verjamem namreč, da EK ne bi poznala vseh dejstev in posledic okrog sprejetja direktive. V tem kontekstu tudi tista primerjava z Židi ni tako neumestna.

Saj razumem nekateri pač sanjajo in malce preveč amere gledajo ,naša orožna kultura in tradicija ni niti malo podobna ameriški in smatram da je na precej višjem nivoju . V Evropi imamo športne strelce , lovce in zbiratelje , lastniki varnostnega orožja pa so ena mikroskupina v glavnem partijske in poslovne živine ter elementi represivnega aparata v vsakem primeru je to v večini 'nasprotna' ekipa ,ki bo veno neokrnjena tudi ob popolni prepovedi strelnega orožja.

Vsak, ki sanja o samo obrambni rabi svojega kaljota naj sanja ne pa javno nabija bučke.Dela slabo reklamo vsem ostalim.Pa naj vmes še malo pomisli kake nabija . 'Think you fool , think' bi rekel Ali-G kako kompatibilna je zakonska varna hramba orožja z samoobrambo, da se ne spuščamo na posledice in pa in ne vem katere iz trte izvte potencialne okoliščine, ki bi vodile v to.

Pa ne z temi židi,to je bil primer žabe, ki se počasi kuha, Nemci so uspešno vspostavili klimo kjer je bil pritisk vršen praktično iz obče populacije in samo počasi se je stopnjeval ,lokalci so žide lahko praktično na cesti linčal in kakega tudi so tako, da jih je kup mend njimi dejansko mislilo, da v prevzojnih centrih ne more biti slabše, ko so se zavedl, da gredo v smrt je bilo že zdavnaj prepozno ,švabi so imeli doterano propagando še sorodnikom so pošiljal razglednice 'kako je fino nam tu v taboriščih oz prevzgojnih centrih pridite še ostali to nam bo fino'. Tudi, če bi imel vsak kaljota ne bi bil izkupiček nič drugačen. To so kretenizmi , ki prihajajo iz amerike v glavnem iz kakih propagandnih posterjev. (zakaj mislite ,da na vhodu v taborišče piše 'arbeit macht frei' ,še tisit ,ki so ždeli v taborišču so precej pozno ugotovili, koliko je ura ,praktično do gas komore oz tuš kabine)

Vem ,da je včasih teško tistega hrčka, ki mlinček goni med ušesi zagnat ampak vsaj poizkusite pa ,če so vam bajke iz pred 70 let preveč daleč poglejte Irak . Tam se je nekaj tisoč do zob oboroženih in kvazi izurjenih vojakov brez borbe dalo pobit nekaj sto mandeljcem.


Jasno se seveda, da gre za razoroževanje ker oblastniki dojemajo, da se jim monopol nad uporabo sile krha in še toliko bolj ker je raji počasi jasno, da je cesar gol , patetična zmogljivost sistema se je najkasneje z tem begunskim valom izkazala na polno.
Odgovori
#19
Lahko kdo kaj več napiše o dogajanju na razpravi, teorije zarote so že kar dobro razdelane.
Odgovori
#20
Kaj čemo pisat saj se ni ne vem kaj dogajalo , gostje za mizo so vsak povedal svoje sveda vsi prepričani v svoj prav potem pa je bilo na voljo še par vprašanja publike kar smo seveda izkoristili  in šlus.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)