Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
o pobiranju orožja meji čuvajočim ljudem
#21
(12-12-2019, 18:57)Sherman Napisal: Govora je bilo tudi o zdravnikih in farmacevtih, ne le zavarovalnicah.
No, zdravila so itak narejena tako, da čez čas iz ene tablete potrebuješ še dve drugi dodatni zaradi stranskih učinkov prve, kar pomeni, da farmacija je čisti pohlep. K prodaji prispeva še današnji tempo življenja ( gnanje za boljšim zaslužkom posameznika ), ogromno prodane industrijsko predelane hrane, in prodaja zdravil teče. En lep primer pohlepa so biološka zdravila ki so draga za popizdit in ne prideš kar tako do njih. Farmacija pravi, da je draga izdelava, v resnici pa jih naredijo čim manj, da je čim večje povpraševanje, kar pa dvigne ceno le tega.
Vem, da pišem neumnosti, ampak grebem se za čin polkovnika  Angel
#22
Mislim, da ne veš veliko o procesu razvoja in testiranja zdravilnih učinkovin, mehanizmi njihovega delovanja pa so ti prav tako tuji.

Nihče nikogar ne sili k jemanju zdravil. Ampak seveda je fajn žlempat kokakolo in alko v prevelikih količinah, kaditi, žreti mastno in sladko, pol je pa joj, ko si enkrat 50. Pol je pa farmacija grda, ki tvoj infarkt preloži za 15 let.

Če ne bi bilo farmacevtske industrije in zdravil, bi bilo bolje, a ne?
#23
Sherman imaš prav a moje mišljenje je da Farmacija in pravica do zdravstvene oskrbe ne bi smelo biti nekaj kar spada v pridobitveno dejavnost, vsaj včasih ni bilo.
Razvoj tu bi morali financirati že pokasirani davki.
#24
Lol se pehta ni kapljic zastonj dala je moral kekec odsluzit... Ni bla teta pehta tak neumna da si je mladega junca domov pripelala... Sicer pa kdo te ovira... Odpri farmacevtsko firmo pa brez profita deli zdravila... Bos svetovno znana Nobelova in vse ostale nagrade ti je uidejo...




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)