Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zakon o orožju gre na sejo Vlade
bbbbbb2011 Napisal:
Silver Napisal:
Citat:Se strinjam, ampak glede nato, da bi naj bil za član veleposlaništva nek trajni poklic, za službo državi in njenim državljanom, za odgovornost, ki presega osebna hotenja, in za vstop v svet dela, v katerem bodo osebne koristi podrejene koristim države., biti široko razgledan ter imeti komunikacijsko in psihofizično usposobljenost.
Ker glede na komentar in na nivo na kakšnega se je spustil za Kristijana Goloba teh kvalitet omenjeni definitvno nima in ga jemljem le kot nategovanje in napad na neke stare zamere do g. Goloba.

Nehaj s tem veleposlaništvom, ker nima z veleposlaništvom čisto nič.
Povsem vseeno je, če Kristijan Golob na problematiki dela ponoči,  podnevi, za plačilo ali zastonj.

Da ne ve, da en uradnik iz MNZ (redno) hodi na te sestanke, ter tam podaja mnenja, med drugim oceno vpliva direktive, to je hud feler. Za začetek je potrebno ugotoviti, kdo je ta uradnik, ter kdaj je naslednji sestanek, kaj je tam rečeno in kaj se bo zopet dogajalo.
Za to direktivo je očitno prepozno, samo če že hočete, ta uradnik hodi na DG, tega je potrebno zgrabiti med zobnike in da se ne zgodi več, da on lepo na avion z tekstom, ki ga ni pregledala in odobrila, kot oni to lepo rečejo "zainteresirana strokovna javnost".

Nemci svojega uradnika scat ne pustijo brez posebne odobritve "zainteresirane strokovne javnosti". Čehi ravno tako ne. Norvežani (ki sploh niso v EU) čakajo njihovega poslanca, ki ima status opazovalca v bližnjem kafiču.
Glej res bo dovolj počasi, ko prebiram vse to kar si uspel spisat preko tega foruma, pravzaprav ne vem kaj si želel sploh povedat razen kazanja s prstom na posameznike, kateri se še trudijo karkoli spremenit pred sprejetjem zakonodaje.
Pa človek božji, vsaj na nek način se potrudi pomagat, če si že takšna vplivna, dobro plačana  in z znanjem podkovana oseba za katero se predstavljaš.
Tako nekje zadaj skrit za nick name in pljuvanje po širini in dolžini ne prinese nekih rezultatov samo slabo voljo in odvzem posameznikom še tisti ščepec dobre volje pri sodelovanju morebitnih sprememb.
Prevzemi pobudo za spremembe ali volontersko ne delaš ?
Odgovori
Nehajte nabijat u tri dni...dajte raje žačet sestavljat ustavno pritožbo na nov zakon...
če ga že poznate Pray
Odgovori
(08-12-2019, 13:39)jabolko Napisal: Nehajte nabijat u tri dni...dajte raje žačet sestavljat ustavno pritožbo na nov zakon...
če ga že poznate Pray

Očitno bo to edina varianta ... ampak .. res je treba počakat, da se zakon sprejme in da dobiš odločbo ... drugače nimaš pravne podlage...
tako mi je en stric razložu Razz

en stric mi je razložu, da ne bo čist tako sprejet zakon, kot je bil predstavljen osnutek zakona ... v katerih delih zakona, pa mi ni vedel povedati (ali ni hotel)
Ljubezen in sovraštvo, sovraštvo in ljubezen, vse sem preživel. Vendar ni tega ostalo v meni niti sled, ostal sem enak.
(Heine, Heinrich, 1797-1856)
Nisem lep - imam pa revmo
Odgovori
San je jasno da taka nebuloza ne bo spreneta. Samo v butalah je vse mozno.
Odgovori
Sam razmišljam ali je sploh obvezno za poslance, ki sprejemajo nov predlog zakona, da preberejo celoten dokument na 100+ straneh? Ali imajo sejo debato, predstavitbe lastnih pogledov posamezni poslanci ali preprosto glasujejo tako kot jim vodja stranke svetuje?
Odgovori
Nic ne svetuje ampak doloci...
Odgovori
(08-12-2019, 15:30)dani_79 Napisal: Nic ne svetuje ampak doloci...
Torej po domače večina ne prebere za kaj glasujejo in pritisnejo gumb tako kot jim je naročeno.

Še eno vprašanje ali še TV Slo na katerem od svojih kanalov predvaja v živo parlamentarne seje?
TV SLO 3 mogoče ali so tudi to ukinili z sprejetjem zakona o varstvu osebnih podatkov?
Odgovori
na TV SLO 3 imaš vse.. lahko jih greš pa gledat tudi v živo v parlament.
Trenutni arsenal:
- Glock G19 Gen5 MOS FS
- Glock G19X
- Glock G17 Gen5 MOS FS + Trijicon RMR® Type 2 Adjustable LED Reflex Sight + Trijicon Bright and Tough™ Suppressor Night Sights
- Glock G34 Gen5 MOS FS + Trijicon HD XR™ Night Sights
Odgovori
Niso tam za to da bi brali... Ce se res nimas rad potem lahko na rtv3 gledas seje parlamenta, odborov itd...
Odgovori
(08-12-2019, 19:20)dani_79 Napisal: Niso tam za to da bi brali... Ce se res nimas rad potem lahko na rtv3 gledas seje parlamenta, odborov itd...
Ma to sejo , ko bodo sprejemali novi zakon o orožju bi z veseljem gledal. Saj vreme lahko mal iskoristiš, če je lep vikend pa mal na kratek sprehod. Drugač pa je pravi letni čas za posedanje v toplem domu pa kokodakanje na TV.

Mogoče že kdo ve kdaj bo šlo v parlament?
Odgovori
Splošna razprava bo med 16 in 20.12. V petek se bo točno vedel termin. Lahko se bo spremljalo v živo z balkona ali pa na SLO3.
Odgovori
(08-12-2019, 20:19)Krgolob Napisal: Splošna razprava bo med 16 in 20.12. V petek se bo točno vedel termin. Lahko se bo spremljalo v živo z balkona ali pa na SLO3.
Hvala za info Krgolob.
Odgovori
(08-12-2019, 12:00)Silver Napisal: Pa človek božji, vsaj na nek način se potrudi pomagat, če si že takšna vplivna, dobro plačana  in z znanjem podkovana oseba za katero se predstavljaš.
Tako nekje zadaj skrit za nick name in pljuvanje po širini in dolžini ne prinese nekih rezultatov samo slabo voljo in odvzem posameznikom še tisti ščepec dobre volje pri sodelovanju morebitnih sprememb.
Prevzemi pobudo za spremembe ali volontersko ne delaš ?

Nič od zgoraj naštetega nisem trdil. To je mogoče samo tvoje dojemanje. Državni uradnik pa sigurno nisem. Drugače pa, delo prav vsakega je lahko predmet kritike, pri čemer sem jaz dal predlog (ne kritiko), a se najde uradnika na MNZ (ali več njih), ki hodi na te sestanke.
Odgovori
Se je začelo tudi v Nemčiji

https://epetitionen.bundestag.de/petitio...13.nc.html
Odgovori
Aha 2.11. peticija. V at pa 15.12. nov zakon v veljavo.
Odgovori
Zanimiv portal

https://predlagam.vladi.si/
Odgovori
(10-12-2019, 20:56)Silver Napisal: Zanimiv portal

https://predlagam.vladi.si/
Popolnoma neuporabno sranje, ki ljudem da lazno upanje da so njihovo mnenje in predlogi zazeljeni...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Odgovori
(10-12-2019, 20:57)Kristian Napisal:
(10-12-2019, 20:56)Silver Napisal: Zanimiv portal

https://predlagam.vladi.si/
Popolnoma  neuporabno sranje, ki ljudem da lazno upanje da so njihovo mnenje in predlogi zazeljeni...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

ŽAL res Shifty
Odgovori
Mogoce smo to ze premleli... Strelska zveza Slovenije... ne bi morala biti prva v vrsti pri soustvarjanju ZORO 2 ali je to samo ena taka 'organizacija', da imajo nesposobni oz. 'zelo sposobni' ljudje sluzbo?
Odgovori
Glede na to da sem bil kratek čas v izvršnem odboru Jadralne Zveze, ti lahko potrdil, da gre izključno za drugo opcijo. Športne zveze (strelska, jadralna, kajakaška, in tako naprej - zveza) so še en relikt sistema, kjer so delali športnike po državnih planih. Jebe se strelski zvezi za ves svet ki ni ISSF ... vse do takrat ko dobi državna sredstva in se jim ni treba ukvarjat z ničemer drugim. Druga osnovna značilnost vseh zvez, brez izjeme je daignorirajo celoten rekreativni segment, ali po domače - za vse tiste ki jih ta aktivnost veseli pa niso del olimpijskega cikla.
Do pike enako sta SZS in biatlonska zveza reagirali ko so bila pogajanja glede strelišč; samo da se njih pusti na miru pa je vse v najlepšem redu...
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)