Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carinska obračunavanja med ZDa in Kitajsko
#1
Tole kmalu ne bo več hec ker so med drugim kitajski optike in strelska oprema fasale hude carine to se bo najprej poznalo priameriških brandih ki imajo večino produktov iz kitajske .Te najprej uvozijo v ZDA potem pa prodajo v EU.

https://ustr.gov/sites/default/files/fil...301FRN.pdf
Odgovori
#2
(04-04-2018, 19:39)mr.T Napisal: Tole kmalu ne bo več hec ker so med drugim kitajski optike in strelska oprema fasale hude carine to se bo najprej poznalo priameriških brandih ki imajo večino produktov iz kitajske .Te najprej uvozijo v ZDA potem pa prodajo v EU.

https://ustr.gov/sites/default/files/fil...301FRN.pdf

Mislim da bodo americani prvi okusili tole neslano juho ki si jo kuhajo... Veliko vec lahko izgubijo kot pridobijo s taksnimi ukrepi
Odgovori
#3
1% to seveda ne takne 

A če listo natančno pregledaš je 2/3 čisto običajne Wallmart robe pa komponent čist vsega od najmanjšega elektromotrja,bormašine, drjeponka,3d printerja do zobne plombe in baterije ,to bo po žepih zelo hitro udarilo čisto običajne američane in pa zelo širok nabor domačih podjetij ,ki svoj kruh služijo z štancanjem oz limanjem nalepke na made in china robo.

Za nas z strelskim hobijem pa bo velik nabor produktov postal precej dražji , saj vse od reloading preš do daljnomerov in optik pod meriškimi znamkamni štancajo kinezi. Tudi kose ,ki knezi štancajo za Japonske brande pogosto v EU prihajajo prek ameriške distribucije tako ,da se bo to zelo na široko poznalo tudi pri nas.

Je pa to tudi prilika za evropske proizvajalce ,ki precej manj slonijo na made in china kot ameriški ,na koncu bo to vrjetno  Donaldov avtogol ,ki bo potopil še tisto kar znajo naredit doma saj denar je v masovni proizvodnji sploh pri načinu kako delujejo njihovi trgovci , na veliko maso z minimalnimi maržami.

Kitajci bodo sveda najebal a imajo cel svet kamor lahko vsaj delno preusmerijo kapacitete .
Odgovori
#4
(04-04-2018, 23:08)mr.T Napisal: na koncu bo to vrjetno  Donaldov avtogol ,ki bo potopil še tisto kar znajo naredit doma saj denar je v masovni proizvodnji sploh pri načinu kako delujejo njihovi trgovci , na veliko maso z minimalnimi maržami.

Kitajci bodo sveda najebal a imajo cel svet kamor lahko vsaj delno preusmerijo kapacitete .

Mister T,

predlagam ti, da se držiš snajpanja in streljanja na splošno, ekonomske vojne pa pusti pri miru.

Verjetno bi Kitajcem pomagalo, če ne bi na svojem komunističnem CK KP kongresu pripravili Agende Kitajska 2050, ki govori o hegemonski prevladi Kitajske najprej v Aziji, nato Afriki, nato Evropi, nato pa še, nazadnje, Ameriki. Projekt ima nedolžno ime "Svilna cesta". Ko je Donald to videl, mu je tema padla na oči. 

Kar se tiče Kitajcev, glede preusmeritev kapacitet, Kitajci rabijo stranke, ki tiskajo pisane zelene papirčke, ki jim rečejo dolarji in poleg lepe slike in sploh je umetniški vtis 100 dolarskega bankovca ekselenten. In še koristen je ta papir, ker se ga da zamenjati za kaj drugega. Recimo nafto, baker, aluminij, kar češ.

Takih strank ni glih dosti. Pravzaprav ni nobene druge.
Rusi ponujajo svoje papirčke, ki jih nihče noče, razen da v Rusiji kupiš potem kaj drugega, nafto recimo. Samo ne po borzni ceni.

V Afriki takih strank ni. Južnoafriška Republika je v kurtzu. Bogate države, kot je Libija, so v bistvu v kurtzu, ker jih novodobni evropski gospodarji efektivno ropajo.

V Aziji Kitajcev ne marajo, razen tam, kjer jih po službeni dolžnosti morajo marati - Singapur recimo. Ampak saj niti Kitajci ne marajo Kitajcev, Tajvan recimo.

Na Korejskem polotoku imajo unega debelinkota z raketami. Samo debelinko ima svoje težave. Z Donaldom. Zoprno. Debelinko bi še pustil Donalda pri miru, samo kaj ko Donald noče debelinkota pustiti pri miru.

Japonci ne marajo Kitajcev, Kitajci pa imajo seznam vojnih zločinov Japoncev, samo je spisek za praktično rabo dolg, pa ga majo v omari.

Bližnji vzhod bi še kaj kupil, samo se ve, kdo kupuje njihovo nafto. Donald & cowboys.  In se ve, kdo pride na pomoč, če so težave. Donald & letalonosilke. In se ve, kje se da kupiti čudovito orožje, če ga glih rabiš. Pri Donaldu.

Pakistanci imajo oči ko bambi, vse bi meli, sam keša nimajo. Mongolci glih plastičnega šunda ne rabijo, če pa že kaj rabijo, nekak Ruse imajo radi. 

Indijci ne marajo Kitajcev, po principu prijatelj mojega sovražnika je tudi moj sovražnik.

Meksikanci & Kanadčani so praktični ljudje, oni bi še kaj kupili. Samo zadnje čase imajo težave s sosedom, ki si je nabavil psa po imenu Donald, ki renči zamolklo čez plot. Pa zdaj jebiga, sosedov glih ne moreš zbirati, treba je gojiti dobrososedske odnose. Ne vedo, če pes res grize, ker v bistvu niti ne laja. Samo renči.

Južna Amerika zanima Kitajce, samo eni so v kurtzu, eni pa pod trdnim vplivom Španofilov. Morda bi se z Venezuelci po novem zmenili za nafto, samo Venezuelci niti gumba v žepih nimajo.

Velika Britanija je najjača država, sploh ko se oni v svoje ogledalo pogledajo. Tekovine vse tja nazaj do kraljev leta 1400. Samo jebiga, Britanci so bili presenečeni, ker jim niso izkazali najjačih državniških časti na Kitajskem. In ko je UK premijerka Terezka govorila v Združenih narodih, se je dvorana masovno spraznila. Jebiga, eni na kosilo, eni na sladoled.

Izraelci niso normalni - sicer pa Kitajci nimajo ničesar, kar sami ne bi imeli.

Evropa se šunda brani na vse mogoče načine. Kar Kitajci prodajo, prodajo. EU ne more nadomestiti izpada ZDA.

Arktika in Antarktika odpadeta, tam so pingvini in medvedi, ki nimajo dolarjev.

Ostanejo niše, kot je recimo Ukrajina. Samo tam se vlada brani pred javnostjo, baje so Kitajci kupili cele nižine, samo baje niso, ker gre za lizing (land lease). Ne znajo povedati, na koliko let. Pa po noverm kupujejo ameriški premog. Fak, zopet Donald. Kot bi rekel moj nekdanji sošolec. Bilo kuda, Donald svuda.

Luna in Mars sta predaleč za praktične trgovske namene. Pa menda ni žive duše tam.

Drugega na tej zemeljski kugli pa ni, no.

Avstralci jebiga več prodajo Kitajcem, kot kupijo. V glavnem železove rude.

Novozelandci po novem Kitajcev ne marajo, ker so jim baje pokupili nenormalno kmetijskih zemljišč.
Odgovori
#5
pa mislim da izmed 60+ znamk strelske optike si bomo pa že znali kaj poiskati po ugodnih cenah, mar ne?
Odgovori
#6
Nisem ksenofob, ampak kitajcom ne zaupam, ker govorijo nekaj, delajo pa drugo (mislijo pa si nekaj tretjega). In prečunljivo gledajo daleč naprej v prihodnost. 
bbbbb: "svilena cesta" je že kar v pogonu. Afriko so na tihem že okupirali in jo bodo izcuzali do konca.

Mislim, da je tu še najmanjši problem - strelska optika.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#7
Kitajci imajo svojo računico 'merikanci' svojo ,nihče od njih ne dela z tvoj dobrobit razlika je v prijemih kitajci zaenkrat kupujejo, gradijo svoj vpliv z $$ ameri pa z vojsko lomastijo na okoli ,od svojega začetka so v glavnem v čisto ekonomsko motiviranih vojnah 221+ let od svojih 242 obstoja.

Pri zadnjem takem 'trgovinskem' obračunu z Kitajci  so vrjetno sodelovali tudi slovenci v avstroogrskih uniformah 
[Image: Troops_of_the_Eight_nations_alliance_1900.jpg]
Odgovori
#8
Lol, zanimivi komentarji na Kitajsko/Kitajce. Predlagal bi, da jih kdaj tudi obiščete in ne le povzemate zahodnjaške medije.
Kitajci so si v zadnjih 20-ih +  letih ojačali svoj srednji sloj, tako da en izpad amerike niti ni tako hud (domača potrošnja je ogromna), tehnično so daleč pred eu in zda (pa ne mi zdej metat avtomobilsko/orožjarsko industrijo). Igrajo pač svojo igro (in to zelo uspešno) - če nimaš znanja - ga kupiš.
Nad precej surovinami že imajo monopol, verjetno vam je znano, koliko ameriškega dolga imajo pokupljenega - tko da, bodo verjetno samo zamenjali zastavo en dan.
Če pa kdo kaj rabi, aprila sem na Kitajskem ;)
Odgovori
#9
Kar se tiče pametne politike in napredne tehnologije se čisto strinjam s tabo, seveda so ojačali srednji sloj, ampak večina denarja prihaja še vedno od tujih trgov. Posredno ali neposredno. Tudi delovna sila, ki je potrebna za poceni izdelke prihaja z njihovega podeželja, ki je zaenkrat še velika baza, ampak tudi ti ljudje bodo hoteli kos pogače. Zaenkrat pa so na račun tega trgovinska in počasi bodo tudi vojaška velesila št. 1. To je prihodnost, pa če nam je všeč ali ne...
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#10
cena dela na kitajskem že dolgo ni več 'poceni'
Odgovori
#11
Izjava Bogomil Ferfile: Američani izvozijo SAMO 5% svojega proizvoda...
Če ti čuveni blefer med puškarji Lariy Poterfildv svojih klipih uporablja orodje Made in China je vse jasno.
Delati se norca ne iz naroda ampak iz civilizacije (kitajcev) je kratkovidno...

Lariy Poterfildv V svojih...
Manjka v
Odgovori
#12
(05-04-2018, 18:19)najed01 Napisal: Izjava Bogomil Ferfile: Američani izvozijo SAMO 5% svojega proizvoda...
Če ti čuveni blefer med puškarji Lariy Poterfildv svojih klipih uporablja orodje Made in China je vse jasno.
Delati se norca ne iz naroda ampak iz civilizacije (kitajcev) je kratkovidno...

Lariy Poterfildv V svojih...
Manjka v

Če je itak 'blefer', zakaj bi potem uporabljal drago zahodno orodje? :P
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)